Wie ik ben:

Mijn naam is Fokko Stalman, geboren op 21 juli 1979 in ‘t Zandt, een klein dorp op het Groningse Hogeland. Na verschillende omzwervingen momenteel woonachtig in het mooie dorp Vroomshoop waar ik samen met mijn vrouw Evelien een mooi thuis heb weten te vinden.

Ik ben Christen; iemand die gelooft dat Jezus Christus de Zoon van God is en dat Hij het beste nieuws is voor deze wereld. Ik heb ervaren en ervaar nog dagelijks dat Hij leeft en betrokken is bij mijn leven. God houdt van mensen, biedt genade en vergeving aan en wil zegenen.

Ik ben werkzaam als predikant. Het is mijn verlangen om in mijn werk die liefde en zorg van God door te geven aan de mensen die ik mag ontmoeten.

God is een God van shalom, vrede/heelheid. In mijn werk streef ik ernaar dat jij dat in jouw leven ook zult ervaren.

 

Beroepsmatig heb ik een achtergrond in de zorg. Na mijn middelbare schooltijd ben ik begonnen met een opleiding verpleegkunde en later heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk afgerond. Na mijn diplomering heb ik jaren in de gehandicaptenzorg als begeleider gewerkt. In 2006 ben ik, na een lange worsteling, ingegaan op Gods roeping om te gaan leren voor predikant. Eerst heb ik een Bachelor gehaald aan de Christelijke Hogeschool in Ede waar ik de opleiding godsdienst en pastoraal werk heb gedaan. Vervolgens heb ik aansluitend de predikantsopleiding gevolgd aan het Baptistenseminarium. In 2012 mocht ik, na het afronden van die studie, een algemene beroepbaar stelling binnen de Unie van Baptistengemeenten in Nederland ontvangen. Binnen diverse gemeenten ben ik als predikant en pastor werkzaam (geweest) Ook heb ik een poosje zelfstandig als pastor gewerkt en zo diverse mensen, Gemeenten en instellingen mogen ondersteunen. Vanaf 1 januari 2021 ben ik als fulltime predikant verbonden aan de Baptistengemeente Vroomshoop.

 

Mijn passie ligt bij het ondersteunen en toerusten van mensen.Dat doe ik tijdens mijn werk als predikant in pastoraat en onderwijs. Hoewel ik op vele gebieden in de Gemeente actief ben en dienstbaar wil zijn gaat mijn hart bijzonder uit naar het verlenen van pastorale counseling. Pastorale counseling is een samenvoeging van twee woorden:

Pastoraat: herderlijke zorg. Gebaseerd op het beeld in o.a. Psalm 23 mag je als pastor namens Jezus, de Goede Herder, naast mensen staan en ze ondersteunen.

Counseling: een laagdrempelige vorm van psychosociale hulpverlening.

Pastorale counseling betekend dat ik Gods Woord en de bronnen van het Christelijk geloof gebruik als gezaghebbende bronnen in mijn begeleiding van mensen.

Naast Pastorale counseling houdt ik me graag bezig met het verzorgen van Bijbels onderwijs.

Middels deze beide speerpunten in mijn werk hoop ik de Gemeente van Jezus Christus en de mensen  die haar vormen te kunnen ondersteunen, bemoedigen en stimuleren om te groeien in hun persoonlijk geloof. Eerlijkheid, openheid,  betrouwbaarheid en benaderbaar zijn enkele van mijn kernwaarden.

 

en tot slot

In mijn vrije tijd mag ik graag fietsen. Gewoon lekker ontspannend op de gewone fiets of lekker sportief op de mountainbike een uitdagende route rijden. Ook fotografeer ik graag. De meeste foto's op deze website zijn allemaal door mijzelf geschoten.

 

  Fokko Stalman